Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری به نقل از وب دا، عنایت الله کلیج در جلسه مشترک با مسئولین و کارشناسان اداره کل کمیته امداد امام خمینی(ره) با محوریت اجرای برنامه های حمایتی کودکان افزود: در این طرح کلیه افراد مبتلا به سل با توجه به اهمیت تامین مواد مغذی و انرژی بیشتر در این بیماران، حداقل به مدت شش ماه تحت پوشش حمایت تغذیه قرار می گیرند و سبد غذایی دریافت می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: با توجه به افزایش روند مبتلایان به بیماری سل در کشور، چهارمحال و بختیاری جزء بهترین استان‌ها و کمترین میزان مبتلایان به سل را دارد.
کلیج با بیان اینکه، نیاز به تغذیه در بیماری‌های عفونی دو برابر می‌شود تصریح کرد: سرانه این استان در ابتلا به این بیماری در کشور سالانه بین ۲۰ تا ۲۵ نفر است.
رئیس گروه تغذیه مرکز بهداشت استان اضافه کرد: گزارش‌های موجود در کشور حاکی از آن است که، سوء تغذیه در کودکان زیر شش سال و کمبود ریزمغذی‌ها به ویژه ید، آهن، کلسیم، روی، ویتامین های B۲،D وA در برخی از مناطق کشور هنوز به عنوان یک مشکل عمده مطرح است.
وی اظهار داشت: ۶۰۰ کودک و یک هزار مادر باردار و شیرده در قالب طرح مشارکتی، حمایتی تغذیه‌ای مادر و کودک در کل استان از خدمات تغذیه‌ای بهره مند می‌شوند و این برنامه به مدت تقریبی دو دهه همراه با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان در حال انجام است.
در ادامه این جلسه مدیرکل بهداشت و بیمه های اجتماعی و درمان کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور نیز گفت: کمبود ریزمغذی‌ها با عوارض متعدد از جمله اختلال رشد جسمی و تکامل مغزی، کاهش بهره هوشی، کاهش قدرت یادگیری و افت تحصیلی، افزایش موارد ابتلا به بیماری‌ها و پوکی استخوان و در نهایت کاهش توانمندی‌های ذهنی و جسمی افراد و ایجاد اختلال در توسعه اجتماعی، اقتصادی مناطق و کشورها همراه است.
مجتبی احمدلو افزود: برنامه مشارکتی حمایتی تغذیه‌ای کودکان شش تا ۵۹ ماهه در استان یکی از برنامه‌های مداخله‌ای خوب، عینی و انسان دوستانه در بهبود سوء تغذیه این گروه سنی است.
به گفته وی، در این طرح به گروهی خدمت رسانی می‌شود که در حال رشد سریع و آینده ساز جامعه هستند و از نظر تغذیه به مادر وابسته هستند.
وی اضافه کرد: انجام اقدامات بیمه ای، حمایت مالی از خانواده ها، حمایت تغذیه ای از گروه آسیب پذیر و... از جمله اقداماتی است که در این اداره کل صورت گرفته است و توسعه بیمه اجتماعی برای افراد تحت پوشش نیز از خدمات دیگر این اداره کل است.
احمدلو اظهار داشت: یکی از دلایل کاهش چشمگیر شیوع سوء تغذیه کودکان در کشور حاصل اجرای موفق برنامه‌های مداخله‌ای مثل برنامه مشارکتی حمایتی بهبود وضع تغذیه کودکان زیر شش سال بر اساس نتایج مطلوب این برنامه در بهبود وضع تغذیه کودکان و ارائه عملکرد آنان است.
وی تصریح کرد: ارتقاء وضعیت تغذیه کودکان مبتلا به سوء تغذیه در خانوارهای نیازمند، ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد جامعه در زمینه تغذیه صحیح و رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه، ارتقای عملکرد مادران در زمینه تغذیه و رشد کودک، افزایش دانش و مهارت پزشکان و کارکنان بهداشتی در زمینه الگوی تغذیه صحیح، تغذیه و رشد کودک، افزایش آگاهی‌های کارکنان بین بخشی در زمینه الگوی تغذیه صحیح، تغذیه و رشد کودک از جمله اهداف اجرای این طرح است.
وی گفت: در مراقبت‌های معمولی کودکان، آن‌هایی که دچار اختلال رشد یا سوء تغذیه شدید هستند توسط بهورز و مراقبین سلامت به صورت محرمانه برای بررسی به کمیته امداد معرفی می‌شوند در کمیته امداد نیز بر اساس معیارهای مشخص خود، خانوار را بررسی و کودکان شش ماهه تا ۲۴ ماهه حدود ۱۸ سبد و کودکان۲۵ ماهه تا ۵۹ ماهه تعداد ۱۲ سبد دریافت می کنند .
احمدلو ادامه داد: پس از آن که کودک تحت پوشش قرار گرفت خانواده او تحت آموزش‌های مستمر ماهیانه قرار گرفته و سبد غذایی که حاوی بخشی از نیازهای روزانه کودک است به طور منظم و ماهیانه به او اهدا خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین مادر در کلاس‌های مستمر آموزشی نحوه استفاده از مواد غذایی موجود در سبد و پخت و آماده ســازی آن‌ها را فرا خواهد گرفت و ارائه سبد به شرط حضور مادر در کلاس‌های آموزشی است.

46

کد خبر 1523785

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان چهارمحال و بختیاری تغذیه کودکان کمیته امداد سوء تغذیه تغذیه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۱۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان پرچم‌دار زنده نگه داشتن هویت ایرانی اسلامی در کودکان و نوجوانان هستند

مشاور وزیر آموزش و پرورش گفت: یکی از مهم‌ترین موارد انتظار از معلمان این است که احساس هویت ایرانی و اسلامی را در کودکان و نوجوانان زنده نگه دارند تا کودکان و نوجوانان به ایرانی بودن خود افتخار کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش کردستان، فرشته حشمتیان امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در آئین استانی گرامیداشت مقام معلم و تجلیل از معلمان نمونه استان کردستان در سنندج اظهار کرد: معلمی پیشه انبیای الهی است و همان طور که پیامبران پیام آور خداوند تبارک و تعالی برای آدمیان بودند، معلمان نیز هدفی مشابه و مقدس دارند.

وی رسالت معلمان را شنوا کردن گوش‌ها و بینا ساختن چشم‌ها دانست و افزود: معلم راهنمای کشف گنجینه‌های علم و معرفت بوده و همان کیمیاگری است که با اکسیر دانش، مس وجود آدمی را به زر تبدیل می‌کند.

مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه معلمان در واقع معمار آینده هستند، خاطرنشان کرد: معلمان با علم و آگاهی زمینه ساز موفقیت‌های بزرگ هستند و با تعلیم و تربیت نونهالان، آینده کشور را می‌سازند.

حشمتیان ادامه داد: یکی از مهم‌ترین موارد انتظار از معلمان این است که احساس هویت ایرانی و اسلامی را در کودکان و نوجوانان زنده نگه دارند تا کودکان و نوجوانان به ایرانی بودن خود افتخار کنند.

وی گفت: اثرگذاری و اثربخشی جامعه فرهنگیان باید به نحوی باشد که سایر اقشار جامعه از شأن معلمان دفاع کنند.

مشاور وزیر آموزش و پرورش، نهاد آموزش و پرورش را مسئول تربیت نسل آینده و توانمند کردن دانش آموزان برای پذیرفتن مسئولیت در آینده دانست و اضافه کرد: مردم می‌بایست در ارتقای آموزش و پرورش نقش آفرینی کنند که یکی از کارهای اساسی و اصلی آموزش و پرورش مردمی‌سازی آن با بهره‌گیری از خانواده‌ها است.

حشمتیان در این آئین به فعالیت ستاد روایت پیشرفت آموزش و پرورش نیز اشاره کرد و افزود این ستاد ذیل ستاد ملی روایت پیشرفت دولت فعالیت می‌کند.

روند انتخاب معلمان نمونه استانی و کشوری

هاشم ناظمی‌جلال، مدیرکل آموزش و پرورش کردستان نیز در این آئین اظهار کرد: اعتلای فرهنگ عمومی تکریم معلمان کوشا، تقویت خودباوری و ایجاد انگیزه و تقویت جایگاه اجتماعی معلمان در جامعه و مدارس، از اهداف برنامه‌های گرامیداشت مقام معلم است.

وی از اجرای این برنامه شناسایی معلمان نمونه در چهار سطح مدرسه‌ای، منطقه‌ای، استانی و کشوری خبر داد و افزود: ۴۵۰۰ نفر از فرهنگیان استان در این برنامه شرکت کردند.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان ادامه داد: ۲۵۰۰ نفر از این تعداد به مرحله شهرستانی راه یافته و ۵۱ نفر نیز موفق به راه یابی به مرحله استانی شدند.

ناظمی‌جلال به برگزیده شده معلمان نمونه در سطح کشور و استان نیز پرداخت و گفت: آقای آرمان حسنی از منطقه زیویه، به عنوان معلم نمونه کشوری برگزیده شد و سه فرهنگی دیگر نیز منتخب استانی برنامه شناسایی معلمان نمونه شدند.

وی همچنین به عوامل کیفیت بخشی نیز اشاره کرد و گفت: شش نفر از فرهنگیان کردستان به عنوان عوامل نمونه کیفیت‌بخشی در سطح استان معرفی انتخاب شدند.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان به رویکرد متفاوت وزارت آموزش و پرورش در برنامه شناسایی معلمان نمونه نیز پرداخت و گفت: امسال برنامه‌های هفته گرامیداشت مقام معلم و شناسایی معلمان نمونه با محوریت خانواده‌ها و اقشار مختلف جامعه صورت گرفته است.

در ادامه این آئین، گروه موسیقی هنرستان ماموستا هژار و دکلمه دانش‌آموزی به اجرای برنامه‌های خود پرداختند.

در پایان برنامه نیز از معلم نمونه کشوری، معلمان نمونه استانی، پیشکسوتان نمونه فرهنگی، معلمان نمونه جهادگر و نیز دو مربی افتخارآفرین کردستانی که به همراه تیم والیبال دانش آموزان قهرمان جهان شدند، تقدیر به عمل آمد.

کد خبر 751739

دیگر خبرها

  • آموزش شستشوی دست و تغذیه سالم برای کودکان
  • مشکلات رفتاری کودکان ۳ تا ۵ ساله را چگونه بر طرف کنیم؟
  • دلیل اصلی پرخاشگری در کودکان چیست؟
  • معلمان پرچم‌دار زنده نگه داشتن هویت ایرانی اسلامی در کودکان و نوجوانان هستند
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان کودکان و دانش آموزان در کاشان
  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • اجرای پویش ملی اهدای اسناد و منابع کهن
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه